Deborah Wissink won vandaag niet alleen de Hof van Twente Triathlon, ze deed dat ook nog eens zó overtuigend dat ze in een behoorlijk groot startveld achtste overall werd. Slechts zeven mannen gingen haar dus voor, waaronder Sander Hoogeveen, die de mannenwedstrijd op z’n naam schreef.

Over de Sprint Afstand noteerde Wissink een eindtijd van 1:00:11, waarmee ze dus nét niet onder de toch altijd magische grens van het uur dook. Die tijd realiseerde ze door 500 meter in 6:54 minuut te zwemmen, 20 kilometer in 30:07 minuut te fietsen en 5 kilometer in 20:40 minuut te lopen. Wissink bleef met haar zege onder andere voor Anne Zijderveld, die tweede werd in 1:02:36. Het brons lag vervolgens klaar voor Michelle Alferink, die na 1:06:25 uur over de streep kwam en zo het podium complementeerde.

Bij de mannen ontstond een spannende strijd om het goud en zilver, die dus in het voordeel van Sander Hoogeveen werd beslist: Hoogeveen finishte in een tijd van 54:06 en bleef daarmee negen seconden voor Ingmar Neple (54:17). Klaus Schlüter werd derde in een tijd van 56:24 en mocht daardoor dus ook op het podium plaatsnemen.