De Nederlandse Triathlon Bond gaat samenwerken met Decathlon om de sport toegankelijker te maken voor de jeugd in Nederland. De samenwerking – er wordt een driejarig contract met elkaar aangegaan – is dan ook gericht op de verdere ontwikkeling van de jeugdtriathlon.

Triathlon is een sport waar je misschien niet heel makkelijk aan begint: er zijn veel drempels die het doen van een eerste triathlon moeilijk maken. Decathlon heeft als doelstelling om sport voor iedereen toegankelijk te maken en daar treffen Decathlon en de Nederlandse Triathlon Bond elkaar. De triathlonsport toegankelijk en mogelijk maken voor alle jeugd in Nederland is namelijk één van de belangrijkste speerpunten van de Nederlandse Triathlon Bond.  

Decathlon en de NTB sluiten dus een driejarig contract en gaan samenwerken om invulling te geven aan de gezamenlijk ambitie om het voor jeugd mogelijk te maken om ‘op triathlon te gaan’. Samen worden er producten en programma’s ontwikkeld waarmee NTB-verenigingen en NTB-wedstrijdorganisaties worden geïnspireerd en gemotiveerd om actief aan de slag te gaan met jeugdtriathlon. In onderstaande video leggen Berteke de Jong (coördinator jeugdzaken NTB) en Sandra de Looff-Landkroon (National Sportleader Triathlon van Decathlon) uit hoe het programma er uit moet gaan zien.