De plannen zijn gemaakt, de spreekwoordelijke messen geslepen; we zijn klaar voor aanstaande zaterdag, 5 maart. Overigens valt het slijpen van de messen best mee hoor, want de groepsrit die we dan in samenwerking met AthleteSportsWorld organiseren, wordt er vooral eentje van de gezelligheid. Je kunt gratis meedoen; hieronder alle details!

Start: zaterdag 5 maart, 8:30 uur

Afstand: 50 kilometer + 50 kilometer

Route: Casse-Pattes, Frankrijk

Routedetails: Casse-Pattes is een relatief vlakke route van 23 kilometer, die vooral de eerste veertien kilometer vrijwel geen hoogtemeters kent. Daarna volgt een korte klim van 400 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 5 procent. Na een kort vlak stuk volgt opnieuw een KOM; dit keer wordt er 2.7 kilometer geklommen met een gemiddeld stijgingspercentage van 4 procent. Na een soortgelijke afdaling zijn we dan weer terug bij het startpunt. Om vijftig kilometer vol te maken, rijden we deze ronde (iets meer dan) twee keer.

Tempo: Het is een easy duurrit. De groepsleider zal met een gemiddelde wattage van tussen de 2.0 en 2.5 watt per kilo rijden. Natuurlijk staat het je vrij om zelf harder of zachter te rijden en mag er ook gesprint worden op de top van de heuvels of bij de tussensprints. Tip: selecteer een ‘normale’ racefiets in plaats van de TT-bike, zodat je in de groep profiteert van het draftvoordeel.

Tijdsduur: De eerste vijftig kilometer zal tussen de 1:15-1:30 uur duren. Dan zit de groepsrit erop. Na vijftig kilometer dagen we jullie uit om nog eens vijftig kilometer door te rijden en de 100 kilometer vol te maken!

Zo doe je mee: voeg in Zwift (via de Companion app) Tim Moria toe. Tim maakt aankomende vrijdag – 4 maart – een evenement aan en zal je dan vanzelf uitnodigen. Zorg dat je die uitnodiging accepteert en vervolgens kun je zaterdag automatisch joinen. Heb jij Tim eerder al eens toegevoegd op Zwift? Dan krijg je de uitnodiging vanzelf en hoef je dus niks te doen.

Moet je de hele rit meerijden? Dat is natuurlijk het gezelligst, maar hoeft absoluut niet. Je bepaalt zelf hoeveel van de vijftig kilometer je aanhaakt. Wel is het verstandig om zo snel mogelijk te joinen, want vaak laat Zwift het niet meer toe dat je na een half uur nog aansluit bij een event.

Tijdens de rit kun je de chatfunctie gebruiken om met ons – en elkaar – te communiceren.

Tot dan!