Terwijl het seizoen weer in volle gang is – de ene belangrijke wedstrijd wisselt de andere af – betekent dat meteen dat atleten weer aanspraak maken op mooie bedragen aan prijzengeld. Maar welke atleten verdienden – tot nu toe – eigenlijk het meeste prijzengeld in 2019?

Bij de vrouwen is dat nog steeds Katie Zaferes, die inmiddels al ruim twee ton bij elkaar gesprokkeld heeft. Het ziet er niet naar uit dat zij nog achterhaald zal worden, want op een krappe 100.000 euro achterstand volgt Jessica Learmonth pas. Opvallend is ook de mooie stap omhoog die Rachel Klamer heeft gezet: zij staat nu tiende met een bedrag van 54.150 dollar aan prijzengeld. Er staan geen andere Nederlandse dames binnen de top 50.

(tekst gaat verder onder tabel)

Bij de mannen is het nog steeds Vincent Luis die de ranglijst aanvoert, al is dat ook nog steeds met een aanzienlijk lager bedrag dan de best verdienende vrouw. Toch zit de Fransman er de aankomende winter warmpjes bij, want met een bedrag van bijna anderhalve ton aan prijzengeld is zijn seizoen financieel gezien behoorlijk succesvol. Nederlandse mannen komen niet in de top 50 voor.