Ondanks het feit dat de Olympische Spelen natuurlijk volgend jaar plaatsvinden – Tokyo 2020 – zal de Super League Triathlon (SLT) aankomend seizoen doorgroeien, met daarbij logischerwijs de focus op spectaculaire races op het hoogste niveau. ,,We maken binnenkort een aantal nieuwe races en locaties bekend”, aldus de organisator.

De Super League Triathlon, waarvan het seizoen 2018-2019 begin dit jaar werd gewonnen door de Franse Vincent Luis en de Amerikaanse Katie Zaferes, en waar Rachel Klamer prachtig tweede werd – begint eind deze maand aan het nieuwe seizoen: dat wordt er geracet in Jersey en een maand later op Malta. Vervolgens verschuift de focus op de Olympische Spelen, maar later zullen er nog zeven races volgen. Welke dat zijn, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Volgens Michael D’Hulst, Chief Executive Officier van Super League Triathlon, wordt dat bijzonder spannend. ,,We hebben een bijzonder grote groei doorgemaakt en dat in een korte tijd. Nu zijn we klaar om de SLT naar een volgend level te tillen. We gaan atleten nog meer de kans geven om zich wereldwijd in de picture te racen en om enorme prijzen te winnen.”

Jonathan Brownlee, die afgelopen seizoen derde werd in het eindklassement, benoemt het belang van de SLT. ,,Dit is waarom ik nog zo van deze sport houd. Triathlon komt van ver en ontwikkelt veel. De SLT is een mooi format waarmee de sport extra aandacht krijgt. De manier waarop de regels soms worden aangepast en waarop het wordt uitgezonden: het is ongelooflijk. Ik pas mijn trainingen er specifiek op aan omdat ik de SLT eens wil winnen.”