Aanstaande zondag 12 juni zullen maar liefst 1100 atleten zich wagen aan de befaamde Muur van Challenge Geraardsbergen. Onder hen de Nederlandse Diede Diederiks, die wel eens kans maakt op een podiumplaats óf zelfs de winst. Bij de mannen is de Belgische Pieter Heemeryck de grote publieksfavoriet.

Atleten zullen zondag twee keer de beruchte klim op de Muur van Geraardsbergen – een klim van één kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,8 procent – op moeten rijden tijdens het 90 kilometer lange uitdagende fietsparcours.

Heemeryck kan concurrentie verwachten van de eveneens Belgische Pamphiel Pareyn en Timothy van Houtem. Laatstgenoemde won Challenge Madrid in 2018. Ook de Duitse Marc Eggeling, die recent nog vierde werd tijdens Ironman 70.3 Kraichgau, is kanshebber voor de zege, net als de Franse Anthony Costes, die ook regelmatig voorin het veld mee strijdt.

Bij de dames zullen de Amerikaanse Nicole Falcaro en de Belgische Alexandra Tondeur Diederiks het vuur aan de schenen leggen. De Italiaanse Margie Santimaria – die recent derde werd tijdens Challenge Malta – kan wel eens een gevaarlijke outsider zijn.

De wedstrijd is zondag vanaf 11 uur te volgen via live updates en timing op www.challenge-family.live.