Vanmiddag vond de 29e editie van de Maresia Cross Duathlon in Waalwijk plaats. Een duathlon over acht kilometer lopen, twintig kilometer fietsen en wederom vier kilometer lopen. De wedstrijd – die meteen ook diende als kwalificatiemoment voor het EK Cross Duathlon – werd gewonnen door Diede Diederiks en Marco Akershoek.

1:51:57 had Diederiks nodig om als eerste de finish te bereiken en de winst op haar naam te zetten. Sophie van der Morst pakte een tweede plek en had 4:57 minuut langer nodig. Met Eefje Ottevanger was het podium compleet (+8:16).

Marco Akershoek trok de overwinning naar zich toe in 1:37:10 en bleef daarmee onder andere de Belgische Lander Sels en Joep Staps voor, die respectievelijk tweede (+1:14) en derde (+1:42) werden. Staps verklaarde via Facebook dat de wedstrijd niet op het ultieme moment kwam na een hoogtestage in Kenia. ,,Wanneer Ollie ziet dat racen in je hoogtedip geen goed idee is”, schrijft hij verwijzend naar zijn hond die toekijkt tijdens de wedstrijd. ,,Goede training en toch nog derde, nu wachten tot de power en snelheid snel terug komen!”