Het is niet helemaal de week van Daan de Groot geworden. Werd hij eerder al niet uitgeroepen tot Sportman van het Jaar binnen de provincie Utrecht, is hij zojuist uitgevallen tijdens de Powerman van Portugal. Op de fiets kwam hij ten val en daardoor moest hij de wedstrijd staken. De overwinning ging overigens naar de eigenlijk altijd sterke Belgische atleet Seppe Odeyn. Beste Nederlander werd – op een mooie zesde plaats – Yennick Wolthuizen.

Wat er precies gebeurde met Daan de Groot – en waardoor hij dus ten val kwam – is nog onduidelijk, maar de valpartij vond in ieder geval vlak voor de wisselzone plaats. Ondertussen koerste Odeyn dus af op het goud, waarmee hij de eerste winnaar is van deze Powerman die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd. ,,Daar ben ik erg trots op”, aldus Odeyn direct na de finish tegenover een lokale televisiezender. ,,Het is een prachtige locatie met een zwaar parcours. Ik kom net uit de winter en heb nog niet zoveel op mijn tijdritfiets gezeten. Dat maakt het nóg lastiger op dit technische parcours. Ook het loopparcours was bijzonder pittig.”

Dat verhinderde Odeyn dus niet om de zege te pakken en dat deed hij in een tijd van 2:44:08. In die tijd legde hij 10 kilometer hardlopen, 60 kilometer fietsen en nog eens 10 kilometer hardlopen af. Het zilver ging naar de Portugese Joao Francisco Ferreira, die met een tijd van 2:44:43 slechts 35 seconden toegaf op de Belgische winnaar. Het brons was voor de eveneens Portugese José Estrangeiro: hij deed 2:45:44 over de race. Beste Nederlander werd Yennick Wolthuizen. In een tijd van 2:48:09 werd hij mooi zesde.