Het gaat goed met Diede Diederiks en ook gisteren deed de Nederlandse topatlete weer van zich spreken. Tijdens de Hageland Power Triathlon in Aarschot – die vanwege de wateroverlast van de afgelopen dagen werd omgetoverd tot een duathlon over 5000 meter hardlopen, 68 kilometer fietsen en nog eens 15km hardlopen, versloeg ze grote namen als Alexandra Tondeur en Jolien Vermeylen.

Het waren al snel Diederiks en Tondeur die er samen vandoor gingen, maar op de fiets voegden Jolien Vermeylen, Xenia Luxern en Laura Swannet zich bij dit leidersduo. Dat vonden Diederiks en Tondeur maar niks en dus versnelden ze nog maar eens, waardoor Luxem en Swannet weer moesten afhaken en alleen Vermeylen kon aanhaken. Van achteren kwam ondertussen ook nog een sterk fietsende Liesbeth Verbiest naar voren en dus volgde een loopfinale die met vier atletes begon.

Tijdens die afsluitende vijftien kilometer was er echter maar één dame die er met kop en schouders bovenuit stak en dat was dus Diederiks. Ze won de race na 3:11:04 uur, waarmee ze ook nog eens 21e overall werd. Op meer dan vier minuten werd Vermeylen tweede, terwijl Tondeur daar kort achter derde werd.