Marit van den Berg mag terugkijken op een mooi weekend; nadat zij gisteren de enige Nederlandse atlete was die zich tijdens de halve finales van de Europe Triathlon Cup in het Hongaarse Tiszaujvaros wist te kwalificeren voor de finales van vandaag – zondag 18 juli – heeft ze die finale zojuist opgeluisterd met een 23e plaats.

Waar landgenoten Victor Goené, Lars van der Knaap en Dorian Horsten gisteren niet slaagden in het behalen van de finale, werd Van den Berg – die vorige week nog tweede werd op het NK OD U23, vijftiende in de halve finales; net genoeg voor de finaleplek van vandaag. In die finale ging het hard, want de Britse Olivia Mathias zwom 750 meter, fietste 20 kilometer en liep 5 kilometer in een totaaltijd van 1:00:16 uur. Zij won de wedstrijd en bleef twee seconden voor de Franse Audrey Merle. Elf seconden na de winnares was het de Italiaanse Costanza Arpinelli die het brons pakte.

Van den Berg zat daar op gepaste afstand achter, maar met een eindijd van 1:03:04 uur pakte ze dus wel een 23e plaats. Van den Berg zwom 11:07 minuten, fietste 32:23 minuten en liep 18:12 minuut. In totaal gingen er 32 dames van start.