Het was vorig jaar misschien wel haar serieuze doorbraak binnen het profveld en de titel die ze toen pakte bij Challenge Geraardsbergen, zal aankomende zondag door Diede Diederiks worden verdedigd. Diederiks geldt op 11 juni logischerwijs als één van de favorieten tijdens de populaire race in België.

Challenge Geraardsbergen is vooral populair omdat atleten maar liefst twee keer over de wereldberoemde Muur van Geraardsbergen fietsen: een unieke, korte maar steile beklimming die wereldberoemd is omdat ‘ie is opgenomen in een aantal van de grootste wielerklassiekers. Diederiks kent het parcours in ieder geval goed en versloeg vorig jaar onder andere Alexandra Tondeur en Jenny Jendryschik.

Tondeur is er ook dit jaar weer bij, net als de eveneens Belgische Katrien Verstuyft. Deze twee dames mogen uiteraard rekenen op extra support van de Belgische fans, maar toch worden zij niet gezien als de grootste concurrentes voor Diederiks. Dat zijn zeer waarschijnlijk Emma Bilham en Marta Bernardi.

In de mannenrace geldt Joe Skipper als grootste favoriet. Menno Koolhaas staat ook op de startlijst en wordt ook gezien als een serieuze kanshebber.