Het is altijd een populaire triathlon op een doorgaans zomerse doordeweekse avond en dat was dit jaar niet anders: de Flitstriathlon Nijkerk vond gisteravond plaats en werd gewonnen door Remus Otten en Myra Smulders. Otten had een minimale marge, terwijl Smulders meer speling had richting haar overwinning.

Atleten aan de Flitstriathlon Nijkerk legden 500 meter in het water af, fietsten 18.5 kilometer en liepen er tot slot nog eens vijf. Otten deed dat dus het snelste en dook dik onder het uur: 55:17 minuut om precies te zijn. Het gaf hem een marge van vijf seconden op runner-up Frank Janssen, die dus tweede werd. Mike van Beek werd derde in 56:53, daarmee net voor Leon van Hamersveld die met een tijd van 57:01 het podium miste.

Tijdens de race hadden atleten geen idee hoe ze ervoor stonden; om de zoveel seconden gaat er een atleet van start bij de Flitstriathlon Nijkerk, waardoor pas bij de finish duidelijk is wie gewonnen heeft. Bij de vrouwen was dat dus Myra Smulders; met een tijd van 1:04:13 bleek ze onnavolgbaar voor de rest van het veld. Lotte van Trigt werd tweede in 1:06:34 en Thirza Stiphout derde in 1:07:49.