De Amerikaan Rudy von Berg, die voor aankomende zondag werd gezien als de torenhoge favoriet bij Challenge Cagnes-sur-Mer, zal niet van start gaan: hij is aangereden door een auto en brak daarbij zowel een sleutelbeen als vinger. “Opnieuw een slachtoffer van een slechte automobilist die ineens van richting veranderde, zonder zijn richtingaanwijzers te gebruiken.”

Het is een flinke aderlating voor Von Berg, die aangeeft zeker zes weken niet te kunnen zwemmen en/of lopen. Daarmee komen niet alleen de wedstrijden die op korte termijn plaatsvinden in gevaar voor de Amerikaan, maar ook bijvoorbeeld het WK Ironman in Nice (10 september, red.).

Von Berg werd aangereden op het parcours dat over drie maanden gebruikt zal worden tijdens het WK in Nice. “Ik werd op mijn TT-bike aangereden door een auto terwijl ik vrij hard ging. Alle impact was rond mijn schouder en ik ben op mijn voeten geland. Eerst dacht ik nog dat ik oké was, ondanks dat ik in shock was, maar foto’s in het ziekenhuis toonden de twee breuken.”