Diede Diederiks pakte vanmiddag een knappe zege tijdens de Xterra Short Track in Duitsland. Over 400 meter zwemmen, 6,5 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen was Diederiks de snelste. Ze bleef onder andere de Franse Solenne Billouin (+0:04) en de Italiaanse Matilde Bolzan (+0:05) voor, die respectievelijk tweede en derde werden.

Met een zwemtijd van 6:05 minuut, had Diederiks tijdens het tweede en derde onderdeel iets recht te zetten ten opzichte van haar sterkste concurrentes. Terwijl ze in het zadel nog wat tijd op de kop verloor – Diederiks trapte uiteindelijk 20:19 minuut over 6,5 kilometer mountainbiken – wist ze tijdens het lopen de winst naar zich toe te trekken. 10:43 minuut had de atlete nodig om 2,5 kilometer te voltooien en zo richting de zege te rennen.

Tot in de laatste meters was het spannend hoe de rest van het podium verdeeld zou worden, want met slechts vijf seconden verschil tussen de eerste drie dames, was het nog maar de vraag wie het lint op zou mogen tillen. Dat werd dus Diederiks, die uiteindelijk nog met een buffer van vier seconden op de tweede dame over de streep kwam. Billouin en Bolzan namen het tegen elkaar op in een eindsprint voor het zilver, waarbij de Franse Billouin dus aan het langste eind trok.

Morgen om 11:30 uur staat Diederiks – net als haar tegenstanders van vandaag – ook aan de start van het EK Xterra.