Gisteren sleepte ze al de winst van de Xterra Short Track binnen, vandaag deed ze dat nog eens dunnetjes over door een prachtige tweede plaats te pakken tijdens het EK Xterra in Duitsland. Diede Diederiks stelde zojuist het zilver veilig na een race van 3:12:22 uur over de klassieke afstand (1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen). De wedstrijd werd gewonnen door Sandra Mairhofer. Met een finishtijd van 3:06:07 was de Italiaanse ongenaakbaar. Met de Tsjechische Helena Karaskova Erbenova was het podium compleet (+6:56).

Al na het zwemmen bevond Diederiks zich op een tweede plek. Ook toen al was het Mairhofer die aan de leiding ging. Diederiks volgde slechts twee seconden later. Op de mountainbike verloor Diederiks – net als gisteren – wat tijd op haar concurrentes. Zo lag de atlete na 40 kilometer op een vierde plek en keek ze op tegen 7:06 minuut achterstand tot Mairhofer, die nog altijd aan de leiding ging. Tijdens het lopen slaagde ze er echter in bijna een minuut goed te maken en daarmee twee dames in te halen. Met een looptijd van 47:58 minuut over tien kilometer stopte Diederiks uiteindelijk de klok als tweede.

Mannenrace

Bij de mannen ging de winst naar de Franse Arthur Serrieres, die de winst in de tweede helft van het fietsen al voorzichtig naar zich toe trok en het afmaakte met een sterk looponderdeel. Hij had 2:39:01 uur nodig voor zijn race. De Deense Jens Emil Sloth Nielsen kwam als tweede over de streep (+2:57). De laatste podiumplek was aan de Tsjechische Lukas Kocar besteed (+3:16).