Nog maar één maand te gaan tot Ironman 70.3 Westfriesland. Dat betekent dat Dimitri Arpad nog een paar pittige trainingen te wachten staan, maar na de KiKa Extreme-clinic in het Amsterdamse Bos is hij op praktisch vlak alvast goed voorbereid. Overigens heeft Arpad ook al enige ervaring, maar aangezien zijn laatste triathlon dertig jaar geleden was, kon hij wel een opfriscursus gebruiken. We spraken Arpad na zijn deelname aan de KiKa Extreme-clinic en blikken alvast vooruit richting zijn triathlon comeback.

“Het is voor mij wel echt een uitdaging. Met name het hardlopen”, vertelt Arpad, die vorig jaar zijn levensstijl drastisch omgooide en maar liefst zestien kilo afviel. “Het lijkt me vooral heel gaaf om met zoveel mensen lekker te sporten; om met al die mensen van KiKa Extreme voor hetzelfde doel bezig te zijn”, klinkt hij enthousiast.

De laatste keer dat Arpad een triathlon deed, is dus wel even geleden. Daarvoor moeten we 30 jaar terug in de tijd. “Toen ik achttien was, heb ik een halve, kwart en een hele geprobeerd”, vertelt Arpad. “Nadat ik uit de sloot werd gevist tijdens de halve triathlon, omdat ik met lopen in de sloot was gelopen, was de liefde voor triathlon wel even voorbij.”

Kijk het hele interview met Arpad hieronder. Wil je KiKa steunen en tegelijkertijd Arpad een spreekwoordelijk duwtje in de rug geven voor Ironman 70.3 Westfiesland? Doneren kan via zijn persoonlijke KiKa Extreme-pagina.

Meer informatie of aanmelden voor KiKa Extreme

Alle informatie over KiKa Extreme en eventueel aanmelden kan via deze pagina. Net als de afgelopen seizoenen volgt 3athlon.nl ook in 2022 alle KiKa Extreme-deelnemers en dus zul je het aankomende seizoen weer regelmatig artikels en interviews op beeld voorbij zien komen. Zo kijken we met de atleten vooruit naar hun wedstrijden en doen we natuurlijk ook verslag van die dagen zelf.