Eerder keken we al eens naar wat een atleet nu eigenlijk verdient bij het behalen van een Olympische medaille, maar nu nemen we een kijkje bij de Tour de France. Ook al won Wout van Aert dan niet de gele trui – daar was hij uiteraard ook niet op uit – was hij misschien wel de meest succesvolle renner van de afgelopen drie weken. Maar wat verdiende hij daar, los van alle truien en eer, eigenlijk aan?

Alleen al zijn drie dagzeges leverden hem in totaal 33.000 euro op. Omdat hij maar liefst negentien etappes lang de groene trui droeg, mocht hij nog eens 5700 euro bijschrijven. Die groene trui heeft hij uiteindelijk ook gewonnen en dat leverde hem nog eens 25.000 euro op. De drie dagen dat hij in het geel rond heeft gereden, waren goed voor 1500 euro en omdat Van Aert vijfde werd in het bergklassement, incasseerde hij 3500 euro.

De strijdlust van Van Aert werd ook flink beloond; omdat hij is uitgeroepen tot de meest strijdlustige renner van de afgelopen Tour de France, ontving de Belg opnieuw 20.000 euro. Daarnaast verdiende Van Aert voor verschillende gewonnen tussensprints 1500 euro per keer, werd hij op sommige dagen ook uitgeroepen tot meest strijdlustige renner (2000 euro per keer) en verdiende hij nog wat geld met verschillende top 10-klasseringen.

In totaal verdiende Van Aert, puur aan prijzengeld, meer dan 130.000 euro tijdens de Tour de France.

Momenteel vindt de Tour de France voor vrouwen plaatst. Deze achtdaagse koers wordt onder andere gereden door Quinty Schoens en Shirin van Anrooij.