Het is inmiddels een mooie traditie voor duizenden fietsers die gebruikmaken van Zwift: de eerste weken van het jaar wordt de ‘Tour de Zwift’ verreden op het gelijknamige online fietsprogramma. Aankomende zondag gaat deze uitdaging weer van start en die loopt door tot en met 16 februari.

De Tour de Zwift doet dit jaar alle ‘werelden’ van Zwift aan, waarbij er tussen 12 en 15 januari wordt afgetrapt met London en daarna volgen onder andere Innsbruck, Watopia, Bologna, New York , Richmond en Yorkshire. Op iedere map krijg je een aantal dagen de tijd om een vooraf vastgestelde route te rijden – waarbij er ook nog onderscheid wordt gemaakt in drie verschillende afstanden én gekozen kan worden tussen tourtochten of races – terwijl je na de zevende wereld nog een aantal dagen krijgt om eventueel gemiste etappes in te halen.

Bij het volbrengen van álle etappes word je digitaal beloond. Waarmee is nog onduidelijk, al kun je er eigenlijk al van uit gaan dat dit zal zijn met een digitaal wielerpakje. Alle etappes en data vind je hier. Eerder reden wij al eens een rit van ruim 300 kilometer op Zwift. Onze bevindingen vind je hier.