Het nieuwe jaar mag dan pas net zijn begonnen, toch begint menig triatleet al te dromen over de mogelijke races aankomend seizoen. En die dromen worden in sommige gevallen zelfs al concrete plannen. Via Instagram vroegen we of jullie al een wedstrijdschema voor 2020 rond hebben en hoeveel races er tot nu toe op de kalender staan. Dat zijn er bij veel atleten al verbazingwekkend veel!

Op de vraag wie zijn schema voor aankomend seizoen al helemaal rond heeft, waren de reacties verdeeld. Met 45% geeft een kleine minderheid aan al precies te weten hoe aankomend seizoen eruit ziet. Logischerwijs is het dan 55%, en dus de meerderheid, die zich nog niet druk lijkt te maken over de planning en deze dus nog niet rond heeft. Misschien toch leuk om eens aan te beginnen, want uit onderzoek blijkt dat mensen vaak net zoveel genieten van voorpret, als van een evenement zelf.

Ook vroegen we jullie hoeveel races jullie al gepland hebben. 40,9% gaf aan nul tot drie wedstrijden op de kalender te hebben staan. 32,2% weet al welke vier tot zes races ze aankomend seizoen zullen starten. 17% weet dat al voor zeven tot negen races en met 9,9% weet bijna één op de tien atleten al dat zij aan meer dan tien triathlons zullen deelnemen in 2020. Dat belooft dus een druk jaar te worden!