In deze tijden waarin we nog steeds beperkt zijn in hoe we kunnen trainen en vooral ook in het doen van wedstrijden, zien we het steeds vaker: triatleten die zelf een uitdaging bedenken en die online met elkaar aangaan. Afgelopen weekend deden een aantal toplopers dat – waaronder marathonspecialist Michel Butter – in de vorm van een coopertest: ouderwets 12 minuten lang zo hard mogelijk lopen en na afloop kijken wie de grootste afstand heeft afgelegd. Schrik niet: Mike Foppen, een andere topatleet, liep maar liefst 4400 meter. Een item over deze coopertest is hier te zien.

Dat bracht ons op het idee om ook een 3athlon coopertest te organiseren. De regels:

-Loop tussen nu en volgende week vrijdag, 12 juni 2020, 20:00 uur, een coopertest. Je kunt dus zelf een moment kiezen waarop je wil lopen, zolang het maar vóór 12 juni 2020, 20.00 uur is.

-Je mag/kunt overal lopen, maar één voorwaarde is wel dat je een (of meerdere) rondje(s) loopt. Een ‘A naar B’ route is dus niet toegestaan.

-Stuur ons voor zaterdag 13 juni 2020, 12:00 uur een bewijs van je gelopen afstand in twaalf minuten. Dat kan bijvoorbeeld een screenshot van je Strava-activiteit zijn. Duidelijk te zien moeten zijn de gelopen tijd, de afstand, de route en de datum. Je kunt dit sturen naar tim@3athlon.nl met in de onderwerpregel graag ‘coopertest’.

Winnaars

We belonen de snelste loper (man én vrouw) met een 3athlon shirt naar keuze. Daarnaast verloten we ook nog een 3athlon shirt naar keuze onder alle deelnemers, zodat niet alleen de snelste lopers iets kunnen winnen.

Resultaten

De winnaars van deze shirts worden op zondag 14 juni via onze website en social media-kanalen bekend gemaakt. Daarnaast plaatsen we een overzicht met de vijf snelste lopers (man én vrouw) en hun gelopen afstand. De afstanden die buiten de top vijf vallen, plaatsen we zonder naamsvermelding.