‘Carb loading’ is natuurlijk uiterst belangrijk voor duursporters en als je dan tegelijkertijd wat groenten binnen kunt krijgen, is dat mooi meegenomen. Op deze pasta trap je moeiteloos je kilometers weg, zwem je als een vis in het water en ben je niet te stoppen tijdens het hardlopen.

Ingrediënten: 
350 gram pasta (bij voorkeur penne, fusilli of vlinders)
3/4 courgette
250 gram champignons
3-5 handen vol spinazie
300 gram gerookte spekreepjes
150 ml slagroom
150 gram mascarpone
3-4 handen parmezaanse kaas
Scheutje olijfolie
2 theelepels geraspte nootmuskaat
3 teentjes knoflook

Voor 4-5 personen

Bereidingswijze:
Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit daarin de geperste knoflook met de nootmuskaat op laag vuur. Voeg vervolgens de groenten toe en bak deze op middelhoog vuur: allereerst de courgette en champignon (gesneden in kleine blokjes) en wanneer dit gaar is de spinazie. Breng tussendoor de pasta aan de kook en bak de spekjes. Voeg aan de groentenmix de slagroom, mascarpone en 3 handen geraspte parmezaanse kaas toe (zorg dus dat je nog wat achterhoudt) en meng dit op laag vuur door de groenten totdat je een saus hebt. Voeg daar tot slot de pasta en spekjes aan toe en meng het geheel. Voeg optioneel later nog wat extra parmezaanse kaas toe. Eet smakelijk!