Naast de Triami Sprint Triathlon in Deventer was Arnhem vandaag toneel van de Team Triathlon. Deze werd gewonnen door triathlon vereniging De Dolfijn uit Amsterdam, die VZC Veenendaal en de Dordtse Brigade te snel af was.

De race bestond uit een team time trial, waarbij de tijd van het derde teamlid telde. De teams moesten gezamenlijk beginnen met 475 meter zwemmen in het buitenbad. Daarna stond er twintig kilometer fietsen op het programma, waarbij stayeren bij teamgenoten was toegestaan. Er werd afgesloten met vijf kilometer lopen, waarbij het opnieuw was toegestaan dat teamgenoten elkaar hielpen.

(tekst gaat verder onder de foto)

Het podium van de eerste race van de Junioren. (Foto: Judith Ettema)

Naast de team triathlon was in Arnhem ook de start van het Jeugd en Junioren Circuit. Bij de junioren was Jesse Cuijpers zijn concurrenten Ian Pennekamp en Niels van Lanen te snel af, terwijl bij de meiden Silke de Wolde aan de haal ging met de winst, ten koste van Robin Dreyling en Kim van ‘t Verlaat.

Bij deze wedstrijd ging het om meer dan alleen de winst van de dag, er werd namelijk ook gestreden om kwalificatieplekken voor het Europees Kampioenschap in Weert. De eerste twee van iedere serie plaatste zich voor Weert. Cuijpers plaatste zich daarnaast ook voor het Europees Kampioenschap in Kitzbühel.