Donald Hillebregt pakte zojuist een nette zesde plek in de door de Hongaarse Gabor Faldum gewonnen ATU Dakar African Cup. De Syrische Mohamad Maso, die enige tijd in Nederland woonde maar later de grens over trok en nu in Duitsland woonachtig is, trok na een spannende battle met landgenoot Mohamad Alsabbagh aan het langste eind en finishte zo op een negende positie.

Hillebregt begon zijn race op enige achterstand, maar wist nog net achterin de groep aan wal te klimmen. Op de fiets ontstond er een groep van zeven man, met daarin ook Maso en Alsabbagh. Daarachter probeerde Hillebregt samen met nog een andere atleet het gat naar de kop te dichten. De rest van het veld bevond zich op dit punt al op een ruime minuut achterstand.

Eenmaal aangekomen in T2 telde de kopgroep tien man. Het waren de gebroeders Polyanskiys en Faldum, die vervolgens als eerste het loopparcours bestormden. Hillebregt hing als zesde zijn fiets in de rekken om de achtervolging op nummer vijf in te zetten, die zich op vijftien seconden voorsprong bevond. Echter slaagde hij hier niet in en zo moest hij genoegen nemen met een zesde plaats. Maso liep grotendeels zij aan zij met Alsabbagh, maar wist voor de finish nog extra gas te geven en passeerde zo als negende de streep. Voorin het veld was Faldum de broeders Polyanskiys te snel af en zo zegevierde hij in Dakar.

Alsabbagh en Maso strijden voor een negende of tiende plek. (Foto: Edo van der Meer)