Johan Christen pakte zojuist het eremetaal tijdens de Cerberus Cross Duathlon in Groesbeek. Na 1:44:45 stopte hij de klok en daarmee bleef hij onder andere Steff Overmars (+1:10) en Jan Hendrink Oldenhave (+1:42) voor, die respectievelijk tweede en derde werden. Bij de dames zegevierde Linda van Vliet in een tijd van 1:52:50. Olympisch marathonloopster Andrea Deelstra behaalde een tweede plaats op slechts negen seconden afstand van de winnares. De derde plaats ging naar Fleur Kuijpers (+6:53).

Mannenrace
Aanvankelijk leek Daan Schouten de grootste kans op de winst te maken, echter gooide een lekke band al snel roet in het eten. Met het uitvallen van Schouten – die nog wel een patroon kreeg aangereikt, maar vervolgens gediskwalificeerd werd voor hulp van buitenaf – kwam Diederik Scheltinga op kop te rijden. Het bleek echter geen goede dag voor Team4Talent, want doordat Scheltinga verkeerd reed kwam ook zijn kans op de titel te vervallen. Christen verrichtte goed werk op de fiets en begon zo in een enigszins comfortabele positie aan het lopen. Van achter werd hij echter door Overmars op de hielen gezeten. Ondanks dat Overmars een 1:43 minuut snellere looptijd klokte op de laatste ronde, bleek dit onvoldoende om Christen het vuur aan de schenen te leggen. Het was dan ook Christen, die met een marge van een minuut als eerste over de streep kwam.

Vrouwenrace
Als derde dame begon Van Vliet na zeven kilometer lopen op ruim vier minuten achterstand aan het fietsen. Over de twintig kilometer fietsen maakte zij meer dan vijf minuten goed op de concurrentie en zo begon ze dan ook met een prettige buffer aan het afsluitende looponderdeel. Deze buffer bleek zij ook nog hard nodig te hebben, want Deelstra kwam zoals verwacht snel opzetten. Laatstgenoemde liep bijna twee minuten harder over de 3,5 kilometer en zag uiteindelijk op slechts negen seconden afstand de winst aan zich voorbij gaan. Zo was het dus Van Vliet die het lint optilde en Deelstra die genoegen moest nemen met zilver.