De afgelopen zeven jaar waren er geen finishers bij de loodzware én beruchte Barkley Marathons en de afgelopen 35 jaar slechts vijftien, maar sinds vannacht mogen daar drie finishers aan worden toegevoegd: de Fransman Aurelien Sanchez, de Amerikaan John Kelly en de Belg Karel Sabbe. In totaal begonnen vier lopers aan de vijfde en laatste loop, maar daarvan haalden dus uiteindelijk drie atleten binnen de tijdslimiet de finish.

Snelste finisher was uiteindelijk Sanchez, die na 58:23:12 uur over de finish kwam en er dus 160 kilometer op had zitten. Bijna twintig minuten later kwam Kelly als tweede over de finish: 58:42:23 uur. Voor Kelly is het de tweede keer dat hij de Barkley Marathons finisht en daarmee is het de derde atleet die dat presteert. Kelly is overigens voormalig triatleet: in 2017 noteerde hij nog de snelste looptijd (Age Group) bij het WK op Kona. Tot slot finishte Sabbe in een tijd van 59:53:33: daarmee had de Belg nog slechts 6:27 minuut over om de cut-off te halen en daar slaagde hij dus in.

De Barkley Marathons wordt gezien als één van de zwaarste ultraruns ter wereld en bestaat uit vijf lussen van 32 kilometer – 160 kilometer in totaal dus – door onherbergzaam gebied en met een eigenlijk ontelbare hoeveelheid hoogtemeters. Per lus hebben deelnemers twaalf uur om de ronde te volbrengen; anders worden zij uit de race gehaald. De finish moet dus binnen 60 uur worden bereikt. Lopers navigeren zelf. De editie van dit jaar werd gekenmerkt door mooi weer: het was koud, maar zonnig. Dat maakte het iets eenvoudiger voor de deelnemers.