Dit is toch een zwembad om van te dromen? De bedenkers van de New York City + Pool willen mensen aanmoedigen om te zwemmen én daarbij willen ze ook iets goeds doen voor het milieu. Dat doen ze door het water van de rivier rondom Manhattan te filteren via de muren van een bijzonder drijvend zwembad. Het zwembad zit nog in de ontwikkelingsfase, maar het enthousiaste team achter de + Pool werkt hard om deze droom uit te laten komen.

“New York is een geweldige plek om te wonen. Je kunt hier bijna alles doen. Alles…behalve zwemmen in de rivier”, schrijft de organisatie op hun website. “Manhattan is een eiland – letterlijk omringd door water – maar we kunnen al tientallen jaren niet veilig in deze rivier zwemmen. Het begon met een simpel idee: kunnen we de rivier niet stukje voor stukje schoon krijgen in plaats van alles in één keer? En wat als je de manier waarop New Yorkers de rivier zien, kunt veranderen door ze een kans te bieden erin te zwemmen? De + Pool zal iedere dag ruim twee miljoen liter water schoonmaken. Geen chemicaliën, geen chloor, gewoon natuurlijk water.”

Het zwembad doet dit door een geavanceerde filtertechniek in de muren van het bad. “De + Pool streeft ernaar dat de rivier weer als recreatieplek voor de stad wordt gezien en dat terwijl we mensen leren over problemen die de waterkwaliteit aantasten.”

Voor wie zich zorgen maakt dat je botst met andere atleten in dit plus-vormige zwembad: dat zal niet gebeuren. De + Pool heeft namelijk meerdere baden. Zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien, is er een bad voor kinderen, een bad voor teamsporten, een bad om in te relaxen en tot slot – voor triatleten natuurlijk het belangrijkst – een bad om baantjes in te trekken.