Terwijl het voormalig triatlete Marlen Reusser was die afgelopen donderdag zilver pakte tijdens het WK Tijdrijden voor vrouwen, waren de hedendaagse triatleten die aan de start stonden iets minder fortuinlijk. De Belgische Sara van de Vel werd 33e, terwijl de Zweedse Lisa Norden lange tijd op weg leek naar een plek binnen de top vijftien maar door technische problemen uiteindelijk genoegen moest nemen met een 24e plaats.

Van de Vel deed voor het eerst mee aan het WK Tijdrijden en daarom gold de wedstrijd vooral als mogelijkheid om ervaring op te doen. Ze had vooral moeite met het laatste, technische gedeelte van het parcours en verloor uiteindelijk 4:23 minuut op de Nederlandse winnares Anna van der Breggen. ,,Laat de mensen maar geloven dat het aan mijn maag lag”, lacht de atlete, doelend op het feit dat verschillende media schreven dat de Belgische maagproblemen had terwijl dat dus niet zo was. ,,Op zich ging het bij mij redelijk goed, al zijn er wel leerpunten. Maar dat was voorzien. In de eerste paar kilometers werkte mijn oortje niet en miste ik belangrijke aanwijzingen. Achteraf hoorde ik dat ik daar al twintig seconden verloor omdat ik niet goed kon insturen. Ook mijn tijdrithouding is nog niet optimaal, maar dat wisten we.”

DeZweedse Norden legde zich dit jaar specifiek toe op het tijdrijden en leek lang op weg naar een top vijftien klassering, maar door het losschieten van haar ketting verloor ze het zicht op een goede eindpositie. ,,Dit is niet hoe je je tijdrit wil afwerken. Ik verloor veel kostbare tijd, vlak voordat ik naar het F1-circuit terugkeerde. Wellicht heb ik te hard getrapt en dus te veel druk gezet toen ik van de kleine naar de grote plaat schakelde, vlak na de laatste klim.” Uiteindelijk verloor Norden 2:52 minuut op Van der Breggen.