Net als vorig jaar was het ook vandaag Bart Cooymans die zich de snelste mocht noemen tijdens de Ironman 4184 in Maastricht (50:31).  Bij de dames trok Sione Jongstra de winst naar zich toe in een tijd van 57:16 minuut. Achter Cooymans maakten de Belgische Bart vanoirbeek (+1:05) en Lars van der Eerden (+2:51), die respectievelijk tweede en derde werden, het mannenpodium compleet. Het zilver en brons bij de dames ging naar Maud Golsteyn (+3:39) en Lizzy Langen (+4:42).

Al vanaf het 400 meter lange zwemonderdeel lag Cooymans op schema voor de overwinning, hij zette de tweede man – Vanoirbeek – hier al op een halve minuut. Over achttien kilometer fietsen breidde hij deze voorsprong verder uit met nog eens een kleine minuut. Op het looponderdeel waren Cooymans en Vanoirbeek aan elkaar gewaagd: met een exact gelijke looptijd van 13:52 minuut over vier kilometer bereikten de twee de finish, waar Cooymans nog 1:05 over had op zijn concurrent.

Bij de dames was het Langen die in het water het beste uit de voeten kwam en zo een handvol seconden eerder dan Jongstra terug voet aan wal zette. Op de fiets was Jongstra echter beduidend sterker en zo haalde ze haar achtervolgster snel in om vervolgens drie minuten bij haar weg te rijden. Al liep Golsteyn – die derde werd – een snellere vier kilometer, stond Jongstra de winst niet meer af. Na een looponderdeel van 15:57 minuut mocht ze haar titel in ontvangst nemen.