De eerste dag van het tweedaagse Tri Bosbaan evenement in Amsterdam was alvast een succes en kende twee mooie winnaars: Wouter Dijkshoorn en Bonnie van Wilgenburg. Ze vochten soms tegen denkbeeldige concurrenten, want de wedstrijd werd over acht startseries verdeeld. Uit die acht series kwam bij de mannen Dijkshoorn met een tijd van 58:42 minuut het sterkste naar voren. Hij bleef onder andere Jeffrey Camphens (1:01:29 uur) en Davy Heijsteeg (1:01:08) voor. Bij de dames was het Van Wilgenburg die zegevierde nadat zij met een tijd van 1:07:39 minuut de sprint triathlon als eerste volbracht. De tweede en derde plek gingen respectievelijk naar Marieke de Groot (+1:19) en Samantha de Bruin (+2:13).

Met enige achterstand op Camphens na het zwemmen maakte Dijkshoorn zich op voor een ijzersterk fietsonderdeel. Na 30:07 minuut over 20 kilometer noteerde de Amsterdammer de snelste fietstijd van de dag voordat hij dankzij een net zo sterk looponderdeel – Dijkshoorn liep 15:49 minuut op de vijf kilometer–  de wedstrijd met een overwinning afsloot.

Van Wilgenburg beleefde een vergelijkbaar wedstrijdverloop. Nadat de atlete op de fiets wat posities goed moest maken, zette ze met 17:17 minuut niet alleen een snelle looptijd achter haar naam, maar claimde ze ook de titel.