Bart Cooymans en de Belgische Merel Appermans wonnen zojuist de 4184 Ironman tijdens het Multisport Festival van Maastricht. In een tijd van 51:34 legde Cooymans het snelste de 400 meter zwemmen, achttien kilometer fietsen en vier kilometer lopen af. Bij de vrouwen zette Appermans de klok op 1:00:05 als eerste stil.

Achter Cooymans werden de Belgische Pieter Dubois (+1:30) en Julian Nicolaes (+2:17) respectievelijk tweede en derde. Al na het zwemmen lag Cooymans op kop in de wedstrijd, ondanks dat een paar atleten op de fiets dichter in zijn buurt kwamen – zoals bijvoorbeeld Sven Schulz – wist hij hen voor te blijven. Met een snelle looptijd van 14:16 hield hij ook in de laatste vier kilometer de concurrentie op afstand.

Met een zwemtijd van 5:53 bleef Appermans als enige vrouw onder de zes minuten. Zo kwam zij al met een ruime voorsprong – 26 seconden op de tweede vrouw – uit het water. Ook op de fiets en tijdens het lopen wist zij de snelste tijden achter haar naam te zetten. De afsluitende vier kilometer liep de Belgische in 17:56. Ondanks de voorsprong op ieder onderdeel, zat Fleur van Leeuwen de Zuidelijke concurrente netjes op de hielen. Zo finishte zij uiteindelijk als tweede op slechts acht seconden afstand van de winnares. Voornamelijk tijdens het lopen wist Van Leeuwen tijd goed te maken; zo legde zij de vier kilometer af in 18:03 minuut. Met Audrey Breur was het podium compleet (+2:59).