Het is een prestatie van formaat: Danne Boterenbrood heeft zojuist – na een loodzware dag – de Norseman gewonnen. Na 55 minuten in het ijskoude water van Noorwegen, vervolgens een kleine 6:30 uur op de fiets en een loodzwaar looponderdeel met een enorme beklimming aan het einde, zette de atlete van Ferro Mosae – die dit jaar ook weer in de Eredivisie te bewonderen is – de klok zojuist stil op 13:13:59. Daarmee is ze de winnares van de loodzware en tegelijkertijd wereldberoemde triathlon.

Toegegeven, er waren een aantal pro dames binnen het Xtri World Championships sneller, Lucy Gossage won de wedstrijd bijvoorbeeld in 11:27:12, maar bij de Age Groupers bleek Boterenbrood meer dan dominant: daar werd ze dus eerste en ook nog eens met een meer dan riante voorsprong op al haar achtervolgsters.

Bij de pro mannen ging de winst naar de Noorse Hans Christian Tungesvik, die de klok na 9:59:40 stilzette. De eveneens Noorse Fredrik Linge Johnsen zette de snelste tijd bij de mannen Age Groupers neer: hij won de race in 10:47:55.