De Franse Jessica Fullager won zojuist de ETU European Cup sprint in Malmö. Na 59:49 minuut passeerde zij de streep als eerste en daarmee wist ze onder andere Kate Waugh (+0:10) en Edda Hannesdottir (+0:22) achter zich te houden. Laatstgenoemden nemen respectievelijk het zilver en brons mee naar huis. Bij de mannen ging de winst later vandaag naar de Ier Constantine Doherty, in 53:56 minuut. Slechts vier seconden daarachter volgde Vasco Vilaca als tweede. Gabriel Sandör pakte het brons (+0:09).

Nederlandse vrouwen
Meest succesvolle Nederlandse was Rani Skrabanja: zij finishte in de damesrace op 1:58 minuut van de winnares en werd daarmee zeventiende. Joyce Caro werd 33e (+4:28) en Elianne Huitema werd met een 46e plaats laatste (+12:26). Skrabanja klom als achtste aan wal en zat er zo ook tijdens het fietsen nog goed bij. In de afsluitende vijf kilometer lopen verloor de atlete echter veel tijd. Zo zakte ze dan ook terug in posities.

Nederlandse mannen
Snelste Nederlandse man was vandaag Marco Akershoek. Hij finishte als 31e op 1:45 minuut van de winnaar. Daarachter kwamen Stijn Jansen als 48e over de streep (+4:06) en Chris Steenbakker als 60e (+7:10). Koen Hijman stond ook aan de start, maar wist de finish om nog onduidelijke reden niet te halen.

Vrouwenrace 
Voorin het veld begon de wedstrijd voor de uiteindelijke winnares met een kleine inhaalrace. Als twaalfde bereikte zij – Fullager- haar fiets, op zestien seconden achterstand van de eerste dames. Extra knap dat Fullager ondanks deze achterstand naar voren toe fietste en zelfs de snelste fietstijd klokte. Tijdens het lopen waren er nog twee atletes die sneller liepen: Tamara Gomez Garrido en Lisa Tertsch. Gelukkig voor Fullager was haar voorsprong ruim genoeg om hen achter zich te houden. Ook voor de tweede dame, Waugh, werd het eenmaal aan land een inhaalrace. Ze kwam dan ook als negentiende uit het water, maar wist net als Fullager door goed samen te werken haar weg naar voren te vinden. Met een looptijd van 16:43 – exact gelijk aan die van de winnares – claimde zij het zilver. Honnesdottir zette een constante race neer, wisselde als vierde naar het fietsen, kwam daar goed voorin mee en maakte het af met een nette vijf kilometer lopen.

Mannenrace
Net als de winnares bij de dames, keek Doherty tegen een achterstand aan na het zwemmen. Zo klom hij pas als 54e aan wal. Op de fiets baande hij zich met de snelste fietstijd van 28:49 overtuigend een weg naar voren. Ook in de afsluitende vijf kilometer lopen zette Doherty de snelste tijd achter zijn naam; zo pakte hij uiteindelijk dan ook de winst. Vilaca moest het vandaag van het lopen hebben. Hij haalde hier menig atleet in en liep zo naar een zilveren finish. Dit ging ook op voor Sandör, die met de derde beste looptijd het brons veilig stelde.