Met een zwemonderdeel in het IJmeer, een fietsonderdeel over de Oostvaardersdijk en een hardloopronde door de jongste en misschien ook wel populairste wijk van Almere, DUIN, keert DUIN Triathlon dit jaar weer terug op de oude locatie. Dit na vorig jaar, toen er een eenmalig uitstapje naar Almere-Haven werd gemaakt. ,,We zijn weer terug op het oude nest”, legt organisator Jefry Visser uit. ,,Heel verrassend is dat niet, want we hebben vorig jaar ook gezegd dat we eenmalig zouden uitwijken.”

Die uitwijking naar Almere-Haven had toen te maken met een aantal werkzaamheden in en rondom DUIN, waardoor het voor organisatie Start2Finish te lastig en omslachtig werd om daar alsnog een triathlon te organiseren. ,,Dat was natuurlijk jammer, zeker ook omdat het hier om onze naamsponsor gaat. En niet alleen daarom, want zeker ook omdat we in DUIN echt een geweldig parcours hebben liggen dat ieder jaar weer door ongeveer duizend triatleten positief werd ontvangen. Het parcours is typisch Almere, voert door de natuur én door een woonwijk, is snel en leent zich dus uitstekend voor een geweldige wedstrijd. Het fietsen is op een afgesloten N-weg en dat draagt alleen maar meer bij aan het spektakel.”

Overigens werd het parcours van vorig jaar, toen er dus eenmalig in Almere-Haven werd geracet, ook positief ontvangen. ,,Ja, daar waren vrijwel alle deelnemers ook heel enthousiast over”, laat Visser desgewenst weten. ,,Dat is dus een goed teken, want dat betekent dat we met onze organisatie laten zien dat we goed kunnen schakelen als dat nodig is. En die locatie houden we wél aan voor de Tijdrit Almere, die we nog voor DUIN Triathlon organiseren en waar onder andere het NK Duathlon wordt gehouden. Zo houden we dus vast aan twee mooie locaties.”

DUIN Triathlon vindt dit jaar in het weekend van 23 en 24 mei plaats. Op zaterdag 23 mei kunnen recreanten aan de bak over diverse afstanden, terwijl de zondag volledig in het teken staat van Teamcompetities.