DUIN Triahtlon & Duathlon, met zo’n duizend deelnemers ieder jaar weer één van de grotere triathlons op de Nederlandse kalender, krijgt dit jaar een nieuwe locatie. In het weekend van 17, 18 en 19 mei zal er niet meer in DUIN, maar in en rondom Almere Haven worden geracet.

Organisatie Start2Finish laat in een zojuist verschenen persbericht weten ‘meer dan tevreden’ te zijn met de nieuwe uitvalsbasis. ,,Deze ligt gecentreerd rondom de Havenkom en ligt dus in een stadsdeel dat triathlon ademt.”

Vanzelfsprekend heeft de nieuwe locatie een aantal gevolgen voor de deelnemers. ,,We hebben een mooie ronde van 750 meter in het Gooimeer uitgezet, dat afhankelijk van de gekozen afstand één of twee keer wordt gezwommen. Het fietsen, een mooie en snelle ronde van 10 kilometer over de Gooimeerdijk en inclusief klein lusje door de luxueuze wijk Overgooi, belooft veel spektakel en is voor publiek ontzettend goed te volgen. Ook het loopparcours, een mooie ronde van 2.5 kilometer door Almere haven, is snel en voert telkens weer langs de start- en finishlocatie.”

Deelnemers hoeven gelukkig niet veel in hun agenda aan te passen: er verandert nagenoeg niks aan het wedstrijdprogramma. Op zaterdag 18 mei wordt de Olympische Afstand verschoven, om zo de drukte op het fietsparcours te verminderen, en verder wordt iedere startserie een kwartiertje opgeschoven. Het wedstrijdprogramma op vrijdag 17 en zondag 19 mei blijft ongewijzigd.