Zojuist heeft de organisatie van de Leiden City Triathlon laten weten dat het niet is gelukt om de eerste editie nog dit jaar doorgang te laten vinden. ,,Die keuze maken we om een goed en veilig evenement neer te kunnen zetten. De exacte datum staat nog niet vast, maar zoals het er nu naar uitziet, wordt er gemikt op een zondag in juni van volgend jaar”, staat in een persbericht te lezen. ,,Inschrijven voor deelname kan al dit najaar.”

Volgens de organisatie zijn de voorbereidingen voor 2020 vanzelfsprekend al in volle gang. ,,Belangrijk onderdeel voor de organisatie is veiligheid en beleving. Mede vanwege deze uitgangspunten is er meer tijd nodig voor het overleg met omwonenden, winkeliers en andere belanghebbenden. De organisatie streeft er naar dat het een evenement van de hele stad wordt, waarbij ruimte wordt geboden aan verschillende groepen zoals jeugd, Leidenaren, para-atleten en bedrijventeams. Het doel blijft om een sportief en leuk evenement te bieden aan een breed publiek dat in eigen stad een sportieve uitdaging aan wil gaan.”

De organisatie laat weten dat er voor de beoogde 2019-editie nog geen inschrijvingen binnen waren omdat deze nog niet open was. Ook waren er geen andere verplichtingen aangegaan.