Het Noord-Hollandse Midwoud zal tijdens Koningsdag toneel zijn van de kortste triathlon ter wereld. Hoe kort dat is? Het zwemmen is 25 meter, gevolgd door 150 meter fietsen en nog eens 100 meter lopen.

Organisator Jacob Hollander speelde al een paar jaar met de gedachte, zo vertelt hij aan NH Nieuws, maar neemt dit jaar de proef op de som. ,,Ik ging via Google op onderzoek uit naar de kortste triatlon ter wereld. Vrij snel kwam ik erachter dat het nog nooit is georganiseerd in deze vorm.” Hollander is jeugdtrainer bij de voetbalclub in Midwoud en gaat het voetbalveld gebruiken voor het kleine stukje hardlopen.

De race begint met 25 meter zwemmen in het zwembad naast het voetbalveld. Dan fiets je 150 meter naar het voetbalveld toe en ren je daar de laatste honderd meter naar de middenstip. ,,Het gaat voorbij vliegen. Je zal er niet langer over doen dan anderhalve minuut”, vertelt Hollander grappend.

De race begint in de middag met de jeugd en eindigt met senioren. Hoe je je op moet geven? ,,Gewoon vijf minuten van tevoren komen opdagen.”