Morgen staan Milan en Omar Brons aan de start van Ironman 70.3 Marbella, de eerste Europese Ironman 70.3 van het seizoen. De broers gaan de strijd aan in een veld met maar liefst 50 mannelijke pro’s en 20 vrouwelijke professionals. ,,Het is een mooie wedstrijd om er weer in te rollen. Het is dit jaar de eerste Ironman 70.3 in Europa en dan wil iedereen er bij zijn. Er staan dan ook sterke mannen aan de start. We hebben er in ieder geval zin in!”

De gebroeders Brons kwamen afgelopen maandag al aan in het zuiden van Spanje. ,,Het is hier niet zo best en dan bedoel ik vooral het weer”, aldus Milan. ,,Het is nu regenachtig, maar de komende dagen wordt het gelukkig weer zonnig.” Ondanks het mindere weer hebben ze niet stil gezeten. ,,Afgelopen dinsdag hebben we een stuk van het parcours gereden. Er zitten leuke gedeeltes tussen. Het is een hele mooie omgeving.” Op het fietsparcours krijgen de atleten in de 90 kilometer maar liefst 1400 hoogtemeters voor de kiezen. ,,Ik houd wel van klimmetjes en dan kun je hier je geluk op. Ik heb goede verhalen gehoord over vorig jaar en het parcours spreekt me aan: ik houd van afwisseling.”

Broer Omar kijkt anders naar het fietsparcours. ,,Het is een pittig parcours, het liegt er niet om. Ik weet niet zo goed hoe ik er hier voor sta qua fietsen, ik heb niet echt de bouw van een klimmer.” Het mag de pret voor Omar echter niet drukken: ,,Het wordt sowieso een mooie wedstrijd en ik heb zeker zin om te racen.”

(tekst gaat verder onder de foto)

De racenummers zijn opgehaald. (Foto: Omar Brons)

De afgelopen maanden trainden de broers veel in Spanje, ,,dat was niet per se ter voorbereiding op deze race, maar we hebben daarbij wel veel omhoog gereden”, verzekerde Milan ons. Bij zijn eerste race dit jaar, Ironman 70.3 Dubai, waren zijn looptijden nog niet zoals Milan ze graag zou willen zien. Hier is de afgelopen maanden dan ook hard aan gewerkt. ,,We hebben meer differentiatie in de looptraining gehad, rustig is nog rustiger, terwijl hard nog wat meer tempo betekende. Daarnaast hebben we naar de maagproblemen gekeken die ik vaak bij het lopen ervaar: het is zonde om er hard voor te trainen en dat het er dan niet uit komt. Hier zijn we de afgelopen tijd hard mee bezig geweest om een antwoord te vinden. Het is moeilijk om dit in een training te simuleren, dus we gaan het zaterdag zien. Conditioneel sta ik er goed voor, zwemmen gaat goed, fietsen heb ik veel gedaan en lopend heb ik ook veel uren en kilometers gemaakt. Hopelijk valt het zaterdag allemaal op zijn plek.”