Els Visser pakte zojuist een mooie zevende plaats tijdens Challenge Roth. Het was een ontzettend snelle race vandaag bij de vrouwen. Gek aangezien bij de mannen – anders dan vaak in Roth – slechts één man onder de magische acht uur grens dook. Lucy Charles zette een toptijd van 8:31:09 achter haar naam en werd daarmee eerste vrouw. De tweede plaats ging naar Sarah Crowley (+7:02). Met Daniela Bleymehl was het podium compleet (+12:08). Visser pakte niet alleen de zevende plek, maar zette met een eindtijd van 9:07:49 ook nog een persoonlijk record neer in dit sterke veld. Zie hier haar reactie!

(tekst gaat verder onder video)

Bij de mannen maakte Andreas Dreitz zijn favorietenrol waar. Hij tilde het lint op in het overvolle stadion van Roth in een tijd van 7:59:02. De tweede plaats ging naar Jesper Svensson, die na het zwemmen ver op kop kwam te liggen en zo ook lang in deze positie fietste. Uiteindelijk moest hij toch Dreitz aan zich voorbij laten gaan. Australiër Cameron Wurf pakte de laatste podiumplek. Voor Evert Scheltinga viel het vandaag tegen, hij had duidelijk gehoopt op meer en gaf van te voren dan ook aan onder de acht uur te willen finishen. Dit bleek er vandaag helaas al snel niet in te zitten. Hij finishte uiteindelijk als dertiende na een zware marathon, op 22:39 minuut afstand van zijn doel. Dat valt dan tegen; hij vertelt het zelf in onderstaand interview. Overigens dacht Scheltinga hier nog als twaalfde te zijn gefinisht, maar hij kwam dus als dertiende over de streep.