Ondanks het feit dat Els Visser als tweede van de fiets kwam en halverwege het looponderdeel van Ironman 70.3 Sunshine Coast nog derde lag, is het de Nederlandse niet gelukt om een podiumplaats veilig te stellen. In het Australische Mooloolaba kwam Visser net te kort voor het eremetaal en moest ze genoegen nemen met een vierde plaats. De wedstrijd werd gewonnen door de Nieuw-Zeelandse Amelia Watkinson, die na 4:10:14 uur over de finish kwam. Visser zat daar uiteindelijk 6:56 minuut achter.

De dag begon niet al te makkelijk voor Visser, die niet binnen de top tien uit het water kwam. Terwijl het de Australische Gillian Backhouse was die het veld met een zwemtijd van 23:52 minuut aanvoerde, was het Visser die als twaalfde richting haar fiets mocht en op dit punt al bijna vier minuten achterstand had. Op de fiets begon het dan ook pas echt te draaien, want toen maakte Visser niet alleen veel plaatsen, maar ook veel tijd goed.

Inhaalrace op de fiets

Al na een kleine tien kilometer rukte Visser op naar een 9e plek, tien kilometer later lag ze vijfde, weer tien kilometer later vierde en op dat punt had ze al de helft van haar achterstand goedgemaakt. Toen was het overigens al Watkinson die de wedstrijd aanvoerde en die koppositie nergens meer uit handen zou geven. Ondertussen stoomde Visser op naar een tweede plaats, daarbij haar achterstand verkleinend tot anderhalve minuut. Op deze positie en met deze achterstand begon ze dan ook aan de halve marathon, terwijl Sarah Crowley een kleine twintig seconden achter Visser aan haar run mocht beginnen.

Plekken verloren tijdens run

Het was diezelfde Australische atlete die het Visser lastig maakte en meteen voorbij kwam. Terwijl Crowley haar voorsprong op Visser snel groter zag worden, moest de Nederlandse alweer achterom kijken om te zien hoe het de eveneens Australische Ashleigh Gentle snel naderbij kwam. Na dertien kilometer was Visser dan ook weggezakt naar een vierde plaats en zag ze ook Gentle vrij rap bij haar weglopen.

Uiteindelijk trok Watkinson de wedstrijd in een tijd van 4:10:14 uur naar zich toe. Crowley werd tweede in een tijd van 4:13:31 uur en Gentle derde in een tijd van 4:14:42 uur. De vierde plaats was voor Visser, die na 4:17:10 uur over de streep kwam.

Mannenrace: Australië domineert

Bij de mannen stond er een Australisch trio op het podium. De wedstrijd werd gewonnen door Aaron Royle, die 3:45:15 uur nodig had voor zijn race. Max Neumann werd tweede in een tijd van 3:46:03 uur en Josh Amberger derde in een tijd van 3:50:33 uur.