De Kindertriathlon Leidsche Rijn organiseert haar wedstrijd dit jaar voor de vierde keer, maar voor het eerst is Els Visser aan het evenement gekoppeld. De Kindertriathlon Leidsche Rijn x Els Visser – zoals de wedstrijd nu heet – zal op 11 juni plaatsvinden. “Een droom die uitkomt. Mijn eigen kindertriathlon”, aldus Els Visser daarover op socials.

Het is dus een droom die uitkomt voor Visser om haar naam te koppelen aan een triathlon voor kinderen. “Als atleet heb ik mijn doelen en wil ik het beste uit mijn sportcarrière halen. Tegelijkertijd heb ik mijn medische passie en probeer ik mensen om mij heen te inspireren om gezonde en actieve leefstijlen na te jagen. Vitaal zijn is in mijn ogen het belangrijkste onderdeel van een gelukkig leven. Maar het begint natuurlijk allemaal bij de jongere generatie. Vanaf kinds af aan is het belangrijk te leren over het belang van bewegen en voeding op de gezondheid en je fit voelen. Hoe mooi is het dat ik dit kan meegeven door het hebben van een eigen Kindertriathlon?!”

De Kindertriathlon Leidsche Rijn is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar. Afhankelijk van de leeftijd wordt er 75/150 meter gefietst, 4.2/6.3 kilometer gefietst en 900/1350 meter gelopen. Visser geeft het startschot, overhandigt medailles en is betrokken bij ‘andere activiteiten’ op het evenemententerrein.