Terwijl morgen Ironman Zürich plaatsvindt, vond zojuist – een dag eerder dus – als voorproefje alvast de IM 5150 Zürich plaatst. Met andere woorden: 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Aan de start van deze Olympische Afstand onder andere de Nederlandse Els Visser die, met een vierde plaats, net buiten het internationale podium viel. Niemand minder dan de Zwitserse Nicola Spirig won de race in een tijd van 1:57:38.

Opvallend genoeg waren eigenlijk alle kaarten al na het zwemmen geschud. Spirig zette de snelste zwemtijd neer en kwam na 21:12 minuut terug op het droge. Toen al had ze een voorsprong van 1:14 minuut op de Nieuw-Zeelandse Amelia Watkinson en 1:16 minuut op de Zwitserse Imogen Simmonds. Visser volgde op een vijfde plaats, op 3:57 minuut van Spirig.

Op de fiets twee wijzigingen: Simmonds ging voorbij aan Watkinson, die daarmee dus tweede en derde lagen. Ook Visser schoof een plaatsje op en reed daarmee naar een vierde plek. Spirig bleek overigens ook tijdens het fietsen ongenaakbaar en maakte haar voorsprong alleen maar groter.

Met een voorsprong van 2:43 minuut op Simmonds, 4:55 minuut op Watkinson en 6:18 minuut op Visser begon Spirig dan ook relatief onbedreigd aan de afsluitende tien kilometer. Haar loopniveau loog er niet om, want ook tijdens het lopen wist de Zwitserse meer tijd op haar concurrenten te winnen.

Spirig kwam over de finish in een tijd van 1:57:38. Simmonds pakte het zilver op 4:22 minuut van de winnares, terwijl Watksinon het brons pakte en 6:35 minuut toegaf op Spirig. Visser kwam na 9:52 minuut over de finish en werd daarmee vierde.