Jarenlang zaten de broers Erik-Simon en Sven Strijk in verschillende triathlon teams, maar nu slaan ze de handen ineen. Samen zullen ze toewerken naar de races, waarbij de focus vooral op Ironman wedstrijden zal liggen (zowel Long Distance als 70.3). We spraken Erik-Simon over het nieuwe triathlon team: Strijk Brothers Tri Team.

Het idee kwam niet uit de lucht vallen: ,,Het idee is al een paar jaar oud. Tijdens onze jeugd zaten we ook bij dezelfde club, maar vanaf ongeveer ons twintigste kwamen we in andere teams. Nu kwam het dat Sven het langere werk wil gaan doen en daardoor bij het Antwerpse Atriac niet meer terecht kon. Voor mij liep het contract bij Giant af. Hierdoor hebben we de ruimte om samen naar races toe te werken, helemaal nu we allebei lange afstands races doen.” 

De ambities van het Strijk Brothers Tri Team zijn duidelijk: ,,We willen voor de podiumplekken gaan in de halve en hele Ironmans. ,,Met een vierde plek bij Ironman 70.3 Luxemburg zat Sven er dit jaar al dicht tegenaan. Zelf ben ik vorig bij Ironman Maastricht vierde geworden. Ooit een Ironman winnen blijft een droom voor mij.” De broers hebben voor aankomend seizoen al aardig wat plannen: ,,Ik wil graag starten bij Ironman Maastricht en als de Ironman 70.3 in Nederland er komt, wil ik daar ook graag starten. Daarnaast zijn Ironman 70.3 Luxemburg, een aantal halve en mogelijk ook wat kortere afstanden in Nederland een doel.” Naast Erik-Simon start mogelijk ook Sven bij een Full Distance: ,,Sven heeft ook interesse in de hele afstand. Voor hem is dat echter nog onbekend gebied. Misschien dat hij in Maastricht ook meedoet, maar dat is uiteindelijk zijn keuze. Het is in ieder geval al een tijdje een ambitie.” 

De gebroeders starten het team in eerste instantie voor zichzelf. ,,Maar we staan open voor andere atleten als ze zich willen aansluiten. We kennen elkaar erg goed, wat het makkelijk maakt om dingen te overleggen. Andere atleten hebben misschien juist weer andere ideeën.” 

Een nieuw team biedt ook mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingen met verschillende merken. ,,We hebben al een aantal geïnteresseerden, maar we zitten nog nergens aan vast. Het is mogelijk dat we met Giant [huidige sponsor Erik-Simon, red.] verder gaan, maar we staan ook open voor andere merken.” 

De beide broers zullen iedereen – sinds ze dit nieuwe team runnen – meenemen in hun trainingen en wedstrijden: ,,Iedere twee weken willen we een video online zetten waarin we een kijkje geven in wat voor trainingen we doen. Tijdens het seizoen zullen dit meer wedstrijdvideo’s worden. Over twee weken komt de video online over Sven tijdens Ironman 70.3 Santa Cruz.” De video’s zullen menigeen doen denken aan de Britse broers Alistair en Jonathon Brownlee. ,,De gelijkenis snap ik, maar die Olympische medailles missen we nog”, grapt Erik-Simon. ,,Het is mooi om te zien hoe zij samen naar wedstrijden toeleven. Het zou heel gaaf zijn als we ook samen podiumplekken kunnen halen.” 

Onderstaand de eerste video van het Strijk Brothers Tri Team.