De Duitse triatleet Jaroslav Bobrowski heeft een toegangsverbod gekregen bij zijn lokale sushi restaurant nadat hij zichzelf honderd maal bediende bij het ‘all you can eat’ sushi buffet. 

,,Het is niet normaal hoeveel hij eet”, beklaagde eigenaar Wirt Tan Le zich bij de Duitse media, terwijl hij de 100 lege sushi borden als bewijs opstapelde. ,,Zelf zit ik na dertien borden al propvol, maar hij nam steeds vijf borden per keer. Hierdoor ontstonden er grote gaten in het sushi carrousel waardoor de andere gasten vroegen of we vis achterhielden.” 

Bobrowski geeft zijn speciale dieet de schuld: ,,Ik eet 20 uur niks en rust zoveel als ik kan. Voor zover heeft dat nog nergens problemen veroorzaakt, tot afgelopen zaterdag. Ik wilde bij de ingang betalen om naar binnen te mogen, maar de toegang werd geweigerd omdat ze aan mij niks verdienen. Ik begreep ineens ook de boodschap van het gelukskoekje dat ik laatst at: hierin stond dat ik binnenkort ‘een vrolijke boodschap’ zou krijgen. Daarmee werd vast het toegangsverbod bedoeld”, grapte Bobrowski.

(tekst gaat verder onder de foto)

Bobrowski voor zijn voormalig favoriete sushi-restaurant

Wirt Tan Le verdedigt zijn beslissing: ,,Ik wil niemand voor de kop stoten, maar met de prijs die we voor de sushi vragen verdienen we alleen aan de drankverkoop en deze gast dronk de hele avond slechts één thee!” 

Bobrowski stilt zijn honger naar sushi voortaan in een ander sushi restaurant: ,,Daar zei de gastheer meteen al dat ik meer moest drinken. Ik begrijp dat volkomen.”