Met zijn 29e plek binnen het profveld (en 38e overall) beleefde Erik-Simon Strijk eerder deze week een prachtige maar loodzware dag bij de beroemde Alpe d’Huez Triathlon. Na 2.2 kilometer zwemmen, 120 kilometer fietsen (inclusief 3200 hoogtemeters) en 19 kilometer hardlopen (inclusief 420 hoogtemeters) wist Strijk het in ieder geval zeker: “De Alpe d’Huez liegt nooit.”|

Voor Strijk was het sowieso al fijn dat hij ‘eindelijk’ weer aan de start kon staan van een serieuze triathlon. “Met een ‘oké’ zwemonderdeel sprong ik na dertig minuten op de fiets. De eerste cols, waaronder de Col de la Morte en Col d’Ornon, kon ik vrij stabiel naar boven rijden. Daarna was het beste er wel vanaf. De Alpe d’Huez was overleven. Na 4:19 uur dook ik de wisselzone in en merkte ik vrijwel direct dat de tank leeg was.”

Strijk hoopte ‘met al zijn ervaring’ nog even dat het wel goed zou komen, “maar een lange afstand triathlon liegt niet. Echt tempo lopen zat er niet in en heb dan snel al besloten om hem rustig uit te lopen. Dat is iets dat ik me van tevoren ook als doel had gesteld. Conditioneel ben ik nog niet op het niveau om bij de profs mee te doen voor de prijzen. Toch ben ik blij met het resultaat; weer een stap in de goede richting en pijnvrij de race kunnen uitlopen.”