Het is een triathlon die ieder jaar weer bij veel triatleten hoog op het lijstje staat: de Flitstriathlon in Nijkerk. Vijfhonderd meter zwemmen door de Arkervaart, 20 kilometer fietsen door de polder en tot slot nog 5 kilometer hardlopen om vervolgens – het is namelijk een rolling start en er zit tien seconden tussen iedere startende atleet – te hopen dat je snel genoeg was om de wedstrijd te winnen. Die eer was gisteren toebedeeld aan Erik Wolsing en Kim Hittinger.

Ondanks de behoorlijk harde wind lukte het Wolsing woensdagavond een mooi tempo te pakken. Hij zwom precies zes minuten, had 28:47 minuut nodig voor het fietsen en liep zijn vijf kilometer in 18:06 minuut. Met zijn totaaltijd van van 55:11 bleef hij onder andere Sybe Bos (57:08) en Leon van Hamersveld (57:11), die respectievelijk tweede en derde werden, ruim voor. ,,Ik wilde vandaag echt maximaal gaan. En ik win niet zo vaak, dus ├íls je dan wint, komt het onverwacht”, sprak de winnaar die in voorbereiding is op Ironman Nice, na afloop. Zijn volledige reactie:

(tekst gaat verder onder video)

Bij de vrouwen was het Kim Hittinger die aan het langste eind trok, ook al waren de verschillen bij de dames iets minder groot. Hittinger zwom 7:43 minuut, fietste 32:34 minuut en had tot slot nog 18:50 minuut nodig voor haar looponderdeel. Met een totaaltijd van 1:01:32 bleek zij snel genoeg voor de overwinning en bleef zij onder andere Annemarie Rustenburg (1:02:03) en Samantha de Bruin (1:04:36) voor.