Gjalt Panjer en Eva Cornelisse mogen zich de winnaars noemen van de Eredivisie race die vandaag plaatsvond tijdens de triathlon van Leiderdorp. Panjer wist dankzij een sterk looponderdeel onder andere Menno Koolhaas (+0:08) en Joran Driesen (+0:35) voor te blijven. Cornelisse liet vanaf het begin tot eind zien in uitstekende vorm te verkeren. Zo liet ze er dan ook geen twijfel over bestaan en sleepte ze de winst op ruime afstand van de tweede dame – Luna de Bruin – binnen. De Bruin werd 21 seconden later tweede en de laatste podiumplaats werd door Marit van den Berg bekleed (+0:33).

Mannenrace

Na 9:23 minuut gezwommen te hebben, waren het meteen al Panjer en Koolhaas die voorin de race lagen. Jorik van Egdom klom zo’n zestien seconden later aan wal. terwijl Driesen achttien seconden later richting zijn fiets mocht. Op de fiets ontstond een kopgroep met daarin zo’n vijftien atleten, waaronder dus ook Panjer, Koolhaas, Driesen en Van Egdom. Zo kwam alles uiteindelijk aan op het lopen.

Tijdens dat laatste onderdeel bleek niemand het tempo van Panjer te kunnen evenaren. In 15:22 minuut liep de atleet richting de winst. Koolhaas volgde acht seconden later met zilver, terwijl Driesen het brons mee naar huis nam. Van Egdom viel met een vierde plek net naast het podium (+0:41).

Vrouwenrace

In een mooi groepje, met daarin een handjevol atleten, klom Cornelisse als eerste aan wal. Het waren De Bruin, Maaike Vooren, Robin Dreyling en Merel Veltman die ook aansluiting wisten te vinden met deze kopgroep. Met een voorsprong van zo’n vijftien seconden op de eerstvolgende atleten, genoten deze dames een prettige buffer bij aanvang van het fietsen. Toch had Cornelisse – net las Dreyling overigens – teveel energie om gemakkelijk in een groepje mee te rijden en dus waagde de atlete zich aan een dappere ontsnapping.

Het zorgde ervoor dat Cornelisse in een goede uitgangspositie terug in T2 was. Er waren dan wel een aantal atleten die net wat harder liepen over de vijf kilometer dan Cornelisse, toch wist zij dankzij het sterke zwem- en fietsonderdeel dat ze eerder neerzette de winst op te eisen. De atlete liep uiteindelijk 18:48 minuut over vijf kilometer en passeerde de streep met een eindtijd van 1:01:23 uur. De Bruin liep tien seconden harder, maar finishte 21 seconden na Cornellisse als tweede. Van den Berg noteerde een looptijd van 18:32 en behaalde daarmee een derde plaats (+0:33).