Edit: Na de finish is het klassement om onduidelijke redenen aangepast. Eva Cornelisse finishte daarmee niet op een elfde, maar twaalfde plaats. Kim van ‘t Verlaat zakte terug naar een twintigste plek, Marit van den Berg werd 27e en Joyce Caro 37e.

Na een fotofinish was het zojuist de Franse Jeanne Lehair die zegevierde tijdens Europe Triathlon Cup Olsztyn. Na 1:00:12 uur stopte de atlete de klok op een haar na als eerste dame. Daarmee bleef ze onder andere de Russische Diana Isakova (+0:01) en de eveneens Russische Yuliya Golofeeva (+0:11) voor, die respectievelijk tweede en derde werden. Eva Cornelisse was de snelste Nederlandse atlete en finishte op een elfde plaats (+1:21). Kim van ‘t Verlaat kwam als negentiende over de streep (+2:40), Marit van den Berg werd 24e (+3:46) en Joyce Caro 34e (+5:20).

Na het zwemmen lag Cornelisse nog op een twintigste plek, maar dankzij een sterk fietsonderdeel wist ze in het zadel goed voorin het veld aansluiting te vinden. Met een looptijd van achttien minuten over vijf kilometer wist Cornelisse – die als twaalfde wisselde – nog een positie in het klassement op te schuiven, maar verloor ze wel wat tijd op de snelste lopers, die tijden onder de zeventien minuut klokten.

Na 10:18 minuut klom Van ‘t Verlaat als eerste Nederlander aan wal en lag ze op een achttiende plek overall. Op de fiets wist ze deze positie ongeveer te handhaven en na een looponderdeel van 19:17 minuut passeerde de atlete de streep dus als negentiende.