Lars van der Knaap leverde dankzij zijn 30e plek de beste Nederlandse prestatie in de door Vetle Bergsvik Thorn gewonnen Europe Triathlon Cup Olsztyn. Direct achter Van der Knaap pakte Joey van ‘t Verlaat een 31e plaats. Niek Heldoorn kwam als 50e over de streep. Victor Goené was vanwege een valpartij genoodzaakt uit te stappen.

De Noorse Bergsvik Thorn kwam na 54:06 minuut dus als eerste over de streep. Naast de winnaar nam de Franse Antoine Duval plaats op de tweede podium plek. De Zwitserse Simon Westermann legde beslag op het brons.

Victor Goené kwam als eerste Nederlander het water uit met een zwemtijd van 9:42 minuut achter zijn naam. De snelste zwemmer – de Italiaanse Alessio Crociani – had exact negen minuten nodig voor dit eerste onderdeel. Van ‘t Verlaat (+0:46), Heldoorn (+0:47) en Van der Knaap (+0:49) bevonden zich na het zwemonderdeel buiten de top 50 en moesten op de fiets en tijdens het lopen dus hard werken om zich een weg naar voren te banen.

Van der Knaap kwam in het zadel het beste tot zijn recht en fietste zich over twintig kilometer naar een 35e plek toe. Van ‘t Verlaat wisselde enkele seconden later als 39e en Heldoorn hing op een 45e plek zijn fiets terug in de rekken.

Tijdens het afsluitende looponderdeel raapten Van der Knaap en Van ‘t Verlaat nog een handjevol atleten op en zo finishten ze op een respectievelijk 30e en 31e plaats. Heldoorn kwam als 50e over de streep.