Terwijl Eva Cornelisse sowieso al een lekker seizoen draait, met onder andere de Nederlandse titel Standard Distance die ze eerder deze maand won, is de Nederlandse atlete zojuist weer naar een topklassering gelopen. Bij de korte afstand Triathlon Alpe d’Huez werd ze tussen het profveld derde.

Vorig jaar werd Cornelisse overigens nog tweede op dezelfde afstand, maar vandaag moest ze dus genoegen nemen met een plaatsje lager op het ereschavot. Die derde plaats is echter nog steeds bijzonder knap, des te meer omdat de wedstrijd bekend staat om het loodzware parcours, inclusief beklimming van de wereldberoemde Alpe d’Huez.

De wedstrijd werd gewonnen door de Franse Salomé de Barthez. Zij finishte in een tijd van 2:15:55 en bleef daarmee onder andere voor haar landgenote Justine Guerard, die met een tijd van 2:18:37 tweede werd. Cornelisse maakte het podium compleet met een tijd van 2:20:08.

Bij de mannen ging de beste Nederlandse prestatie naar Stijn Jansen. Hij werd dertiende prof (en veertiende overall, red.) in een tijd van 2:05:20. De wedstrijd werd gewonnen door de Spanjaard Mikel Arrassate, die na 1:54:06 over de streep kwam.