De 38e Triathlon van Nieuwkoop – dit jaar het NK Middle Distance – kan wel eens extra spannend worden dankzij een nieuw element: de jaagstart. Daarmee zal er niet alleen een nieuwe Nederlands Kampioen Middle Distance bij de mannen en vrouwen gekroond worden, maar is er ook kans voor een atleet om een speciale prijs te winnen. Het startschot voor de dames zal 34:30 minuut eerder klinken dan die van de mannen; dit is het tijdsverschil tussen de eerste man en de eerste vrouw tijdens de Vink en Veenman Triathlon in 2019, toen het overigens geen NK was.

Mocht het zo zijn dat eerste dame de snelste mannen voor blijft, wint zij de overall prijs. In het geval dat de snelste man de eerste dame inhaalt, neemt hij de prijs mee naar huis. De trofee is de zogeheten Gees Veenboer Bokaal, vernoemd naar de voormalig triathlontrainer van atleten als Jan van der Marel en Rik van Trigt. Veenboer overleed vorig jaar januari. Naast de trofee, krijgt de winnaar 2500 euro, gesponsord door de familie Veenboer.

Het NK Middle Distance vindt plaats op zondag 12 juni. Om 10:30 uur zullen de dames van start gaan en om 11:04:30 uur de heren.